Waar was jij 1 juni 2020?

Echt onthouden van cultuur ben ik niet. Met het Cultuur & Leisure team van Branddoctors zijn we het initiatief #cultureforbreakfast gestart: Een serie interviews waarmee we de cultuursector in het spotlicht hebben gezet. Verrassende inkijkjes in het doen en laten van cultuurcollega’s in deze tijd. We stelden vragen als 'Hoe ga je, terwijl je organisatie gesloten is, om met deze tijd?' en 'Hoe kijk je vooruit naar het moment als alles weer opengaat?' Zo wilden wij inzicht geven in elkaars wereld en lieten we cultuurminnend Nederland van elkaar leren én inspireren. Wat we veel hoorden was de versnelling op het gebied van online. Iedere organisatie had wel een vlog, instagram activatie of online museumtour om zo toch het contact met de bezoeker of potentiële bezoeker te onderhouden. Dat vervulde voor mij vooral de eerste weken wel mijn cultuur behoefte. Maar met het verstrijken van de tijd werd ook mijn honger naar daadwerkelijk rondstruinen in een museum groter en groter. Want uiteindelijk gaat er niets boven écht ervaren, de dynamiek van een object in de omgeving voelen. De intensiteit van kleuren en geluiden op je in laten werken. Ergens omheen lopen en het eens letterlijk van een andere kant bekijken... Dat mocht vandaag weer!

Met met het verstrijken van de tijd werd ook mijn honger naar
daadwerkelijk rondstruinen in een museum groter en groter.

Door al die prachtige inzichten die we middels de interviews gekregen hebben denk ik wel dat ik deze 1 juni anders heb beleefd. Bewuster. Want wat hebben al die organisaties een moeite moeten doen om hun museum, theater of podium om te toveren naar een veilige anderhalvemeter samenleving.

Dát ik 1 juni naar een museum zou gaan was evident. Welke het werd heb ik mijn dochter laten bepalen: Museum Voorlinden in Wassenaar. Het online bestellen van tickets verliep soepel. Er zijn heel duidelijke tijdslots aangegeven en het aanschaffen van tickets kost geen enkele moeite. Omdat er tijdslots zijn was er ook voldoende ruimte op de parkeerplaats. Terwijl we over het ruime pad wat door de prachtig aangelegde tuin door Piet Oudolf richting ingang lopen komt er een vrolijk meisje op ons af. Ze vertelt ons wat we kunnen verwachten. Kort en duidelijk. Daar houden wij van. Aangekomen bij het museum staat er een automatische hand sanitizer. Beetje steriel, maar ook wel lekker fris. Zo, we kunnen naar binnen. De routing is heel duidelijk, terwijl er niet veel kunstgrepen zijn genomen. In elke zaal staan vriendelijke suppoosten die in de gaten houden of je niet met teveel mensen in een ruimte bent. Eigenlijk heel prettig. Het geeft je namelijk ook de gelegenheid om echt eens goed op je gemak het prachtige werk te aanschouwen. Zoals de tentoonstelling Rendez Vous, die echt de moeite waard is. "De werken in Rendez-Vous prikkelen juist datgene waarnaar we de afgelopen tijd zo hebben verlangd: ze verleiden ons dichtbij te komen en de ontmoeting aan te gaan met hun zintuiglijkheid.' aldus Directeur Suzanne Swarts.

De favoriet van mijn dochter (en stiekem ook van mij) blijft Swimming Pool speciaal voor Voorlinden gemaakt door Leandro Erlich. Elk nadeel heb z'n voordeel, zei een begenadigd voetballer ooit. Nou hij heeft gelijk, want dankzij de maatregelen hebben we dat zwembad helemaal voor ons zelf!

Elk nadeel heb z'n voordeel, zei een begenadigd voetballer ooit. Nou hij heeft gelijk, want dankzij de maatregelen hebben we dat zwembad helemaal voor ons zelf!

Nadat we via de museumwinkel, waar je maar met zes mensen tegelijk mag winkelen, nog even langs het toilet willen gaan, worden we dan toch geconfronteerd met 'de nieuwe werkelijkheid'. Er staat een rij bij de toiletten. En waarom? Een dame is verplicht om na ieder toiletbezoek de wc grondig te reinigen. Je kunt je voorstellen dat dat wel even duurt. Als daar nou nog iets slims op verzonnen zou kunnen worden dan kan ik niet anders zeggen dan dat Museum Voorlinden de 'customer journey' fantastisch voor elkaar heeft.

We hebben met #cultureforbreakfast zo'n 20 inkijkjes gekregen van verschillende musea en theaters verspreidt over heel Nederland. Ik ben van plan om ze allemaal te bezoeken en te ervaren hoe het nu er in 'het echt' uitziet en aan toe gaat. Want hoe mooi een online ervaring ook is, hij kan voor mij niet tippen aan de fysieke.

Ben je benieuwd of de customer journey in jouw culturele instelling optimaal is of zou je wel willen sparren over de anderhalvemeter beleving?
Ik kom graag een kijkje nemen!