Ik ben Lisette. Moeder van een prachtige tienerdochter en art director bij Branddoctors. Woonachtig in Amsterdam in een veel te leuk maar eigenlijk ook veel te klein jaren 30 appartement. Verhuizen naar ‘buiten’ is overwogen, maar met het Vondelpark om de hoek, de talrijke musea, het tennispark én een geweldige manege waar de tiener en ik heel wat uren doorbrengen blijft het bij overwegen.

Na me jarenlang, nationaal en internationaal, ontwikkeld te hebben over de volle breedte van het reclamevak, focus ik me nu vooral op twee branches die mij écht persoonlijk raken: De zorg én cultuursector. Met de motivatie om de communicatie in de zorg begrijpelijker te maken én vol passie om cultuurbezoek voor iedereen toegankelijker te maken.

Ik begon in 2011 bij Mixe, gespecialiseerd in zorgmarketing, wat later fuseerde met Branddoctors. Wat opviel was dat als er een nieuwe positionering of propositie werd ontwikkeld het veelal een sterk strategisch fundament in Powerpoint bleef. Tussen de ogen van de projectgroep, maar niet doorleefd in de organisatie.Door al tijdens het positioneren creatie toe te voegen, en met een goed concept letterlijk te laten zien wat zo’n positionering betekent voor de cliënt, bezoeker of medewerker, wordt het opeens eenvoudig om anderen te enthousiasmeren en wordt draagvlak creëren een vanzelfsprekendheid.

Naast de zorg zet ik mijn vaardigheden in voor de cultuursector. Ik ga graag en veel naar het museum en daar ben ik niet mee gestopt toen mijn dochter geboren werd. Geweldig om door de ogen van een kind naar een kunstwerk te kijken. Door haar overal mee naar toe te nemen kwam ik er wel achter dat het ene museum geschikter was dan het andere.

Binnen Branddoctors krijg ik alle ruimte om mijn conceptvaardigheden toe te passen. Bij het ontwikkelen van een creatief communicatie concept. Het visualiseren van een klanttreis. En zelfs een hele nieuwe visuele identiteit inclusief nieuwe naam te bedenken: zo komen strategische keuzes en het merk-DNA tot leven, voor een consistent beeld binnen en buiten de organisatie. Creativiteit staat bij mij in dienst van de strategie en is praktisch: je kunt er meteen mee aan de slag. Dat doe ik overigens nooit alleen, maar met een 20-tal collega’s en externe professionals zoals Robert Vierdag,Het Echte Werk en Studio Piraat.

Klanten waar ik een actieve bijdrage aan heb geleverd zijn oa: ETZ, Greenwheels, Nationaal Militair Museum, museum het Valkhof, Museumhuizen, Nederlands Openluchtmuseum, WKZ, Zuyderland.

WAT ERAAN VOORAF GING...


Als klein meisje was ik altijd al druk met tekenen en knutselen. Ik kwam dan ook graag bij mijn oom die grafisch ontwerper was en een prachtige tekentafel had met wel 100 magische markers. Aan die tekentafel is mijn passie voor vormgeven ontstaan. Inmiddels ben ik zo’n 25 jaar werkzaam in de creatieve industrie. Mijn eerste stage deed ik bij mijn oom. Mijn tweede stage was bij McCann-Erickson, waar ik zo’n 7 jaar bleef hangen en uitgroeide tot een allround conceptdenker en artdirector. Ik werkte daar voor klanten als Coca-Cola light, Sprite en Fanta; Opel Tigra en Combo; Bacardi-Martini en Vaseline Intensive Care.

In 2000 verruilde ik Amsterdam voor Barcelona waar ik na een korte taalcursus aan de slag kon bij Delvico Bates. Het internationale SEAT-account was mijn grootste klant. Een vrouwelijke kijk op automotive was een welkome aanvulling in een branche die gedomineerd wordt door mannen.

Vanuit Spanje volgde de transfer naar FCB Frankfurt waar ik met name voor new business projecten werd ingezet en als creative director op Samsung Mobile EMEA.

Vanaf 2004 ben ik me gaan verdiepen in arbeidsmarkt- en publiekscommunicatie als creatief directeur/partner bij TMP Worldwide. De uitdaging was om een nieuwe creatieve afdeling op te zetten . Ik ontwikkelde campagnes voor merken als Ahold, Campina, Deloitte, Ministerie van SZW, Monsterboard.nl, Stork Food Systems en VUmedisch centrum.

Na een periode van freelancen ben ik aan boord gegaan bij 707 Brand Communications waar ik campagnes heb ontwikkeld voor klanten als Kempen & Co, PwC, Natuurmonumenten en Oxxio.

In 2010 werd Eva geboren en niet veel later heb ik de reclamewereld verruild voor strategische marketing, en dat doe ik nu nog steeds met veel liefde en energie.